dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2018Bekiek hele maand

27 jannewary om 18:48

Spectaculair slotstuk ONS- Jong Volendam: 3-2!

Sneek- Het venijn zat vanmiddag duidelijk in de staart van de wedstrijd ONS Sneek tegen Jong Volendam, met de Snekers uiteindelijk als overwinnaar. Met nog vijf minuten te spelen, een veilige 2-0 voorsprong op het scorebord en een niet echt indruk makend XI-tal uit het palingdorp leek er geen vuiltje aan de lucht.

Tot Marco Tol in de 86ste minuut de anschlusstreffer voor zijn rekening nam. Plotseling werd het paniek in de ONS verdediging, waarvan Kevin van Gasteren in de 90ste minuut dankbaar gebruik maakte door de 2-2 voor zijn rekening te nemen.

ONS-trainer Chris de Wagt ontplofte bijna aan de zijlijn, echter in de absolute dying seconds van het duel was het goudhaantje Genridge Prijor die toch nog voor dolle vreugde bij z’n trainer en ploeggenoten zorgde: 3-2!

Chris lacht en Chris huilt! Wat een spectaculair slotstuk van een wedstrijd die in de 55ste minuut gespeeld leek door een doelpunt van Curty Gonzales, die voor 2-0 zorgde.
In de eerste helft was het youngster Tom Arissen die uit een corner van nieuwe ONS aanwinst Samir Merraki de voorsprong voor de oranjehemden op het scorebord had gezet. De wedstrijd golfde daarna op en neer. ONS was toch wel de bovenliggende partij zonder nu echt te heersen.

Volendam dartelde zo nu en dan, maar om nu te zeggen dat de ONS’ers er bang van werden, nee. Tot de laatste vijf minuten, toen bleek hoe broos het ONS vertrouwen blijkbaar was. Des te groter de vreugde dat alsnog de overwinning veilig werd gesteld door ONS-topscorer Prijor.

Door deze overwinning stijgt ONS ten koste van de opponent uit Volendam een plaatsje op de ranglijst en staat nu op de dertiende plaats met 22 punten uit 19 wedstrijden.

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Jong Almere City FC, dat op een keurige tweede plaats achter koploper Spakenburg staat.