Vormgeving en realisatie: MyriadM
  dagboek > overzicht
Dagboek mei 2016
 
24 mei om 14:33
 
Wonderskoane mrren inde Alde Feanen

Fanmrren hew ik un wonderskoane mrren in de Alde Feanen had. Onderwech naar myn gesprekspartner, sin foto hieronder, kwam ik bovenstaand tafereel teugen bij Earnewld.

Allemachtech wat woan ik un ferrekt moaie provinsy! At je ut mar sin wille/kanne! 
23 mei om 18:17
 
Solo-expositie van Amerentske Koopman in Galerie Bax Kunst

SNEEK - Van 4 juni tot en met 16 juli 2016 exposeert de kunstenares Amerentske Koopman in Galerie Bax Kunst. Amerentske exposeerde op vele plaatsen in Nederland en ook in Belgi en exposeerde in 2007 ook al eens in Galerie Bax Kunst. De expositie wordt zaterdag 4 juni om 16.00 uur feestelijk geopend. Genodigden en bezoekers worden verwelkomd met koffie, thee of een ander drankje.

Amerentske Koopman (1972), geboren in Enschede, woont en werkt sinds jaren in Utrecht. Na haar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Architectonische Vormgeving (Cum Laude) is vrij werken haar hoofdactiviteit geworden. Dagelijks werkt zij, vanuit haar atelier onder meer aan het maken van schilderijen, relifs, objecten, ontwerpen en animaties. Als architectonisch vormgever werkt ze ook regelmatig in opdrachten voor architectenbureaus. Ook het ontwerpen van een complete kantoorinrichting past in haar portfolio. Haar kunstwerken bevinden zich in vele particuliere- en bedrijfscollecties. Ook het Antonius ziekenhuis in Sneek kocht werken van haar aan voor in Petit-restaurant t Roefke.

Haar schilderijen gaan over plattegronden waarbinnen structuren, texturen, vlakken en lijnen het beeld bepalen. Dit gaat van stedelijk tot landschappelijk. Door het gekozen perspectief is er overzicht en maakt ze min of meer ingezoomde beelden van landschappen en stadsplattegronden.

Ook exposeert zij met prachtige objecten en met textiel, alles geheel in haar eigen kenmerkende stijl. De kunstenares over haar werk: De onbegrensde mogelijkheden van de beeldende kunst inspireerden mijn architectonische ontwerpen en omgekeerd vormden de beperkingen van de architectuur ook de basis van mijn vrije werk. Al tijdens mijn architectuurstudie begon mijn fascinatie over de vraag waarom ik een kloof tussen architectuur en de beeldende kunst ervoer. Voor mij was het juist dit spanningsveld, dat mij inspireerde.

Routekaart voor het onverwachte

Kunstenaar Jack van Mildert schreef over haar werk: De schilderijen van Amerentske Koopman lijken te willen bewegen. De compositie van draden en lijnen zuigen de kijker als het ware een driedimensionale wereld in. Wie het zichzelf toestaat kan eindeloos dwalen door haar kleurrijke landschappen.

De expositie duurt t/m 16 juli 2016.
 
23 mei om 17:45
 
Solidr met Top & Twel!!

28 mei vanaf 10.30 start de manifestatie "laat Fryslan niet zakken" in Oppenhuizen. Loop jij met ons mee? We gaan Den Haag vertellen dat we geen 2de Groningen willen worden. Het is zo wel genoeg geweest! Geen nieuwe gasboringen in Fryslan!

Aandeelhouders stop met investeren in Vermilion, Nam en Tulip oil!

Dan helpt u Fryslan. Dan neemt u verantwoordelijkheid voor uw en onze kinderen.....de toekomst!
 
22 mei om 20:21
 
The Cannons in Gongea

Gister simpelwech prachtege avend in ut kerkje fan Gongea had tidens ut optreden fan The Cannons. At ik sch dat ut mzikale kaviaar was, dan skrif ik niks tefeul. Met mij genoaten nch su'n 60 minsen fan dizze rasmzikanten.

Sjapo foar de rganisasy!

Info The Cannons

Sean Cannon, zanger van The legendarische groep The Dubliners vormt al een aantal jaren samen met zijn twee zonen James (36) en Robert (30) een trio dat zich the Cannons noemt.

Ze spelen een bijzonder aanstekelijke mix van folk en country. In februari komen ze naar Nederland voor een korte tournee. Sean is inmiddels de zeven kruisjes gepasseerd, maar hij denk er niet aan om te stoppen met muziek. Sean Cannon verdiende zijn sporen dubbel en dwars in The Dubliners en die groep is dan ook een deel van zijn leven geworden. Hij volgde in 1983 Luke Kelly op, die kort daarna aan een hersentumor zou overlijden.

Beide zonen is muziek met de paplepel ingegoten. De muzikale smaak van Sean en beide zonen liep aanvankelijk nogal uiteen. Terwijl Sean zwoer bij folk en country, ging de voorkeur van zijn kroost meer uit naar bands als Guns 'N' Roses. Maar daarnaast stond ook Bob Dylan hoog in hun aanzien. Toen James en Robert the Pogues ontdekten, kwamen ze meer op de lijn van hun vader. Naarmate de jongens ouder werden, gingen ze steeds vaker samenspelen.

James is daarnaast ook nog altijd op pad met zijn band The Sinners. Een formatie die het vooral goed in de Oost Europese landen. De band speelt een stevige vorm van elektrische folkrock.

The Cannons doen het wat minder heftig maar hun publiek lijkt alleen maar te groeien. In Duitsland is het trio erg populair maar ook uit Nederland komen steeds meer verzoeken. Als Sean Cannon niet met The Dubliners op tournee is probeert het trio zoveel mogelijk samen te spelen. 
22 mei om 19:23
 
Starteilaan

Foarjaar

foarjaar op ut Starteilaan, at ut gras geurt as noait tefoaren
ut earste fanatieke boatsjeflk ontwaakt t un lange winterslaap
skrale wyn over ut kouwe water fan de mear waait drt fogels
baltse om ut leven, wolken fan stfmeel boven un ferse rietkraach

Somer

somer breekt t in pracht en praal, op ut Starteilaan flaneare
stadse meiden skaars kleed in alle kleuren fan e regenbooch
hewwe gyn ooch foar majestieuse sktsjes en skerpe jachtjes
binne met hele andere dingen donde seker in e Sneekweek

Herst

mankelyk gakke de gaansen t it noarden, soeken op en rond
ut Starteilaan beskl foar de onleiege maanden dyt komme salle
de hrst in ktober en november besoademitert dy never noait nyt
in It Foarnder, oh hearlek gastfrij warm oard, beslaan de rten

Winter

dan wurdt ut winter, met un bitsje geluk befriest ut water
fan dubbeltsjesies tt n groate swarte flakte fan genot
hartferwarmende wintergelden fan onferskrokken skaatseriders
dyt langs de oevers fan ut gdferlaten Starteilaan fligeHenk van der Veer
 
22 mei om 19:21
 
Hulde Anja & Dirk!!


 
22 mei om 19:18
 
Overal binne Boumapanden...

 
14 mei om 09:29
 
De heu! 
13 mei om 21:16
 
Marcel Valk & Hans Alleman weer trainersduo!

Vanmiddag had ik een interview met voetbaltrainer Marcel Valk. Zondag a.s. kan Valk met zijn club vv Heerenveen promotie naar de hoofdklasse afdwingen. Met nog 1 wedstrid te gaan heeft de Pompebldeclub drie punten voorsprong op nummer twee. Dat de kans is groot dat Heerenveen een stap omhoog doet.

Een van de vragen die ik Valk stelde was of er na het afscheid van Hans Alleman bij O.N.S. Boso Sneek er misschien een hereniging van het trainersduo zat aan te komen.

Marcel glimlachte, maar zei verder niets. Vanavond kreeg ik het telefoontje van Marcel: "Henk, volgend seizoen zijn Hans en ik weer collega's van elkaar. Je weet het ik spreek nooit over assistent, maar Hans en ik vormen volgend jaar een trainersduo bij Heerenveen!"

Foto uit archief Kerst Boomsma
 
13 mei om 17:21
 
De 11 fonteinen fan Sneek & SWF

Fandaach het de Dtse kunstenaar Stephan Balkenhol ( sin foto hierboven ) ontwerper fan de beoogde Sneker Fontein un besoek an oans stad brocht. De Sneker Fontein is onderdeel fan ut KH2018 projekt Eleven Fountains! Ik skreef hier in 2014 al over. Ondertussen is Anne Tilroe, de deur KH2018 antrokken (pro-) motor druk bezech om draachflak te kreren foar dit projekt. Foar Sneek is, begreep ik, nou ok un fonteinenkommissy aktyf. Un kommissy dyt bestaat t ferskillende persoanen, min ofte mear un deursnee fan de Sneker beflking.

Ale Bok, is de foarsitter ( ja tch ? ) fan dizze groep. Dizze Sneker fonteinkommissy het fandaach op pad weest met Balkenhol, om hem de stad sin te laten. De kunstenaar kon su wat un idee krije fan oans stad. Besoekje an ut Fries Scheepvaartmuseum, even in de Waterpoart kieke, lunske in de Stadsherberg, boattchtje, burrele in de Walrus. Krtom de man even in de watten lge.

Fanmrren belde Henk te Biesebeek fan Omrop Frysln TV f ik ok un mening had over dit projekt en dat ik dy mening foar de kamera wel fentileare w. Uteraard hew ik un mening, mar ik spreek nyt foar de Sneker beflking. Ut s nyt bst weze.

Fanaf moment 1 bin ik posityf over de KH2018 weest, mar de aflopen maanden hew ik un bitsje (feul ) kniperech gefol in de bk over de hele KH2018. Ut begon al toen Jannewietske de Vries ut feld rme moest. Dizze beflogen politika was de groate anjager fan KH2018. Nout sij fut is ontbreekt na myn idee ok un bitsje de Schwung.

Myn pinebkgefol ging nou ok nyt bepaald over toen ik hoorde en las dat andere reguliere kulturele inisjativen de dpe fan KH2018 drige te wurden. At ik sin hoet in 058 de Uitmarkt dr pas op ut laaste moment rden is en dat wij hier in Sneek ok alle silen bijsette mutte om oans frUITmarkt te rganisearen dan wurd ik skeptys over KH2018.

Ut kan nyt su weze dat wanneart der aansens 11 fonteinen staan te spuiten der gyn geld mear over is foar andere kulturele evenementen? Ik lees ok mar un ferrekt klein bitsje over de inbreng fan de Friese ( en dr hore alle minderheidtalen in dizze provinsy ok bij ! ) Letter.

Met n ( 1 )fontein in Sneek binne we der hier in SWF nch nyt. Oans gemeente telt mar liefst ses fan de 11 steden en dat betekent ok 6 x un fiks bedrach investeare. Hoe komt ut na 2018, mutte wij in SWF de kosten fan onderhoud dan ok betale? Ik hoop dat suks allemaal wel god regeld wurde sal.


Ferder weet ik op dit moment nch nyt hoet de Sneker Fontein der tsin gaat. En Balkenhol maakte mij fanmiddach ok nyt feul wizer. Su langt ik nyt weet hoet ut ontwerp der t komt te sin kan ik ok niks over de lokasy sge.

Nou ja, om de beoogde Fontein bij de Waterpoart te setten liekt mij nyt su ferstandech. Dr is al genoech traffic fan toeristen.

En de lokasy in de buurt fan ut Stasjon dan? Hadden se dat in Liwwarden al nyt bedocht. Krtom ik weet nyt ik weet nyt. Hopelek het de wethouwer fan kultuur Mirjam Bakker un ddelek onderboude fisy klaarlgen foar Sneek en de andere fijf parels in oans gemeente!


UPDATE: GPTV met repo over Stadsfontein Sneek


 
13 mei om 16:37
 
Unieke Samenloop voor Hoop Kalender


Op 24 en 25 september wordt op het Veemarktterrein De Samenloop voor Hoop georganiseerd, met als doel om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de bestrijding van die vreselijke ziekte kanker. Tien dames uit Sneek staken de koppen bij elkaar met als doel een ludieke actie te initiren om geld in te zamelen.

Het idee voor een kalender komt vanuit Marije Hoekstra uit Sneek vertelt Ciska Walstra. Haar moeder kreeg in 2009 het vreselijke bericht dat zij borstkanker had. Gelukkig heeft zij deze ziekte overwonnen, maar de angst zit er nog goed in. Toen we hoorden dat de Samenloop voor Hoop op 24/25 september in Sneek georganiseerd ging worden, is Marije meteen gaan rondvragen wie er mee wilden doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Er moest een prachtige kalender ontwikkeld worden, waarin de verschillende kleuren Ribbon de kern van het thema vormen. Deze Ribbons worden uitgedragen door 10 geweldige dames die allemaal op verschillende manieren te maken hebben gehad met deze vreselijke ziekte. De foto's zijn gemaakt door Paul de Bruin ( www.pauldebruin.nl)

De Kalender voor Hoop is te koop voor 10 euro per stuk. De gehele opbrengst van de kalender, mogelijk gemaakt door bijna 50 bedrijven en instanties, gaat naar het KWF, net alle donaties die gedaan kunnen worden voor onze 24 uurs estafetteloop.

Foto: Woensdagavond presenteerde Ciska Walstra de kalender tijdens een bijeenkomst van bestuur en medewerkers voor de Samenloop.

De Kalender voor Hoop is te bestellen op : https://acties.samenloopvoorhoop.nl/kalendervoorhoop
 
12 mei om 12:50
 
Op de Pearse SamenLoopBank

Eigenlek bin ik fanmrren nch onder de indruk fan de Samenloop voor Hoop bijeenkomst dyt ik gisteravend bijwoand hew. Tidens de bestuursfergadering met alle kommissyleden fan Samenloop mocht ik dry gasten op de ondertussen beroemde pearse SamenloopBank interviewe.

Earst was dokter Willem Bogstra an de beurt. Hij fertelde over syn eigen ervaringen met kanker, dat hij sich nch god wist te herinneren dat hsdkters froeger noait met un kankerpasjent over de sykte praten. Die mensen hadden een ernstige infectieziekte Later wurdde dat gelukkech allemaal anders en ston openheid en bespreekbaarheid foarop. As ervaringdeskundege had dizze aimabele Sneker hsdkter foardeel at hij minsen begeleide mocht dyt de freesleke rtsykte ok hadden.

Bert Roman, direkteur fan Rabobank Sneek & SWF, stak un geweldege peptalk af foar al de anwezege kommissyleden. Roman fertelde over syn eigen ervaringen binnen syn famliy, over un onrechtfaardegheidsgefol dat hij nch altyd het over ut overlijden fan un jong neefke (12). Wat un open en earlek gesprek fon ik dit. Bert Roman sei gisteravend toe dat hij met syn Rabobankpersoneel syn alderbste beentje foar sal sette tidens de Sneker Samenloop. Ik ga seker in de nachteleke uren lopen

De measte indruk maakt op mij en flgens mij bij alle anwezegen ut gesprek dat ik met Hermien Feenstra had. Hermien is de moeke fan Jorn Feenstra ( die van het Kika-toernooi bij ONS ) en sij fertelde heel open over het ruchsakje dat sij en har man Hans elke dach metdrage. Dat ruchsakje had Hermien ok letterlek metnommen gisteravend. An de haan fan foarwerpen, dyt symboal staan foar talrike dingen in ut leven fan Hermien en har gesin, fertelde dizze dappere frou over wat de sykte en ut ferlies fan hun soan deen en nch elke dach dot. Heel ontroerend allemaal.

Wat fral hangen bleef fan gisteravend is de enrme strydlust, de passy fan de anwezegen om fan de Sneker Samenloop op saterdach 24 en sundach 25 september yts moais te maken. Ik sal mij hier foar de folle 100% foar insette. Iedereen het syn eigen kwaliteiten om yts toe te foegen, om dizze Samenloop tt un onfergeteleke gebeurtenis te maken.

Ik bin de rganisasy erkentelek dat ik gisteravend foar de tweede kear myn metwerking ferlene mocht. Foar mear info sin op website http://samenloopsneek-swf.nl
 
11 mei om 13:50
 
Yts met leedfermaak...Omdat ik tt nou toe nch nyt reagearde op ut ferdryt fan Amsterdam. Hier wil ik ut futdaleks ok mar bij laten. Sterkte Piet Jan, Arjen, Ilan en al dy andere overigens bste jonges...
 
10 mei om 20:01
 
Nieuwe dichtbundel Maria de Groot verschenen

Bij Uitgeverij Elikser is een nieuwe bundel van de in Woudsend wonende dichteres Maria de Groot verschenen. De Groot viert met op Friesland genspireerde gedichten haar vijftigjarig schrijverschap:

'Gaasterlandse hymnen en gedichten'


Formaat: 145x210x9 mm
Aantal pagina's 91

Auteur: Maria de Groot

Biografie:

Maria de Groot is geboren in Wormer in 1937. Zij doorliep het gymnasium in Deventer en studeerde Nederlandse letteren en theologie in Amsterdam. Zij was in beide vakgebieden werkzaam. Sinds 1966 publiceert zij gedichten. Pozie is voor haar de levensbron.

Daarnaast verscheen een twintigtal andere boeken van haar hand, die proza en spiritualiteit betreffen. Zij is sinds 1981 woonachtig in Friesland. Met de bundel Gaasterlandse hymnen en gedichten viert zij haar vijftigjarig schrijverschap
 
9 mei om 09:21
 
Brugjes Groatsaan teplak

Beloofd is beloofd, ik geef gyn kommentaar mear, stap over myn eigen skadw heen en plaats hier de foto's fan de plaatsing fan de feulbesproken brugjes over de stadsgracht an ut Groatsaan. Ontwurpen deur Arsjitektenburo Wijbenga en maakt deur Nofik. Foar un bedrach fan rm 88.000,-- 
8 mei om 22:33
 
Dat waren spermoaie dagen! 
6 mei om 07:25
 
Formidabel fitte Herman van Veen in Theater Sneek

Zelden zon fitte Van Veen ( 71 ) gezien als gisteravond in Theater Sneek.

Eigenlijk heb ik geen andere woorden nodig. Vooruit eentje dan nog: sprankelend! Met een uitroepteken. Deze mini maar alles zeggende recensie gaf ik rond het middernachtelijk uur al op mijn FB. Ik neem er geen woord van terug!

Een artiest die drie toegiften geeft komt niet zo vaak voor. Herman van Veen flikte het. Edith Leerkens, die Van Veen begeleide op gitaar zat in de zaal mee te genieten van de maestro.

Verder volstrekt overbodig nog meer over deze sublieme voorstelling te schrijven. 
5 mei om 19:39
 
Bevrijding Sneek

Op zondag 8 april 1945 klonk via de radio vanuit Engeland een langverwachte mededeling: 'De fles is leeg'. Ingewijden wisten nu dat het niet lang meer zou duren of ook het noorden van Nederland zou bevrijd zijn. Het codebericht betekende dat het verzet met sabotage-acties kon beginnen. In Friesland begonnen de sabotage-acties op dinsdag 12 april.

Het doel was te verhinderen dat de Duitse bezetters zouden vluchten en hun mogelijke weerstand tegen de oprukkende colonnes van de geallieerde bevrijders te verminderen. Om dit te bereiken werden wegversperringen aangebracht, spoorwegen onbruikbaar gemaakt en bruggen afgedraaid. Friesland is bevrijd door Canadese militairen.

Vanuit Drenthe en Overijssel rolden de eerste gevechtswagens binnen. Op 13 april 1945 was het oostelijk deel van de provincie bevrijd. Vanuit Heerenveen en Drachten trokken de Canadezen op 14 april naar Leeuwarden. Op zaterdag 14 april 1945 begonnen de Duitsers zich uit Sneek terug te trekken. Onder aanvoering van de heer R.A. van der Sluis, sinds kort commandant van de plaatselijke NBS (Nederlandse Binnenlandse Strijdkracht), probeerden verschillende sabotageploegen de Duitsers zoveel mogelijk te hinderen bij hun aftocht via de Leeuwarderweg.

Toen evenwel een colonne Duitse valschermtroepen zich in de strijd mengde, moesten de leden van de Binnenlandse Strijdkracht zich terugtrekken. De langverbeide bevrijding kwam de volgende dag. Om n uur 's middags kwamen de gevechtstroepen bijeen in het gebouw van de Rijks HBS aan de Westersingel. Ze werden daar bewapend, trokken de blauwe overall van de Binnenlandse Strijdkrachten aan, deden een herkenningsband om en gingen de stad in.

De Duitsers waren inmiddels uit Sneek weggetrokken en de mensen van de Binnenlandse Strijdkrachten wilden beginnen met het inrekenen van verraders. Plotseling ging er een gerucht door de stad: wel 800 Duitsers zijn onderweg van Lemmer om Sneek aan te vallen. Onmiddellijk werden alle leden van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkracht ingeschakeld om bij de Waterpoort een versterking van zandzakken te bouwen. Een ijlbode werd naar Leeuwarden gestuurd om hulp van de Canadezen in te roepen.

En eindelijk reed 's avonds de eerste patrouille van het Canadese regiment De la Chaudire met vlammenwerpers en machinegeweren de stad binnen. Het machtsvertroon bleek gelukkig niet nodig te zijn. De Duitsers kwamen niet opdagen. Even later reed de rest van het Canadese bataljon de stad binnen.

Sneek was vrij!
 
4 mei om 22:12
 
Omarm de vrijheid!

De vrijheid omarmd, is het jaarthema van het Nationaal Comit 4 en 5 mei. Burgemeester Hayo Apotheker van de gemeente SWF haalde het thema vanavond ook aan tijdens zijn korte toespraak die vooraf ging aan de kranslegging bij het monument aan de voet van de Martinikerk. Er was een duidelijke relatie tussen de vluchtelingen van nu en de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

Over de vluchtelingen zei Apotheker: Er zijn 60 miljoen mensen op de vlucht, hun zoektocht ook naar hier is zo goed te begrijpen. Wij moeten de dialoog aan gaan. Wij hebben maar een wereld.

Naast de kranslegging bij het monument, werden er ook kransen gelegd bij de herdenkingssteen van de Canadezen en het Joods monument in de stadhuistuin. Leerlingen van de Thomas van Aquino School, dit jaar adoptieschool van de monumenten, lazen gedichten voor en mochten bloemen leggen.

Bij het Joods monument sprak William Vermaning namens de nabestaanden van de Joodse gemeenschap Sneek. Laatst vroeg iemand mij of we nog doorgaan moesten met gedenken. Jazeker heb ik gezegd

Er waren vanavond veel mensen die twee minuten stil stonden op het Oud Kerkhof, onder hen ook weer veel jeugd. De koraalmuziek werd verzorgd door het Stedelijk muziekkorps onder leiding van Tseard Verbeek. 
3 mei om 20:22
 
Snekers skouder an skouder met de Top & Twelsters: fut met dy boartorens!

 
3 mei om 19:58
 
Prikkelech hoar...Bij Sterk &sVeer! 
3 mei om 17:24
 
De opkomst van een terrier van Ronald Smink

Ronald Smink is een echte noorderling, wonend in Groningen en geboren Fries. Een beetje vreemd, maar wel grappig. Ronalds eigen onzekerheid is de leidraad voor een licht absurdistische voorstelling die en passant antwoord geeft op de vragen hoe een file eigenlijk ontstaat en waarom je niet willekeurig overlijdenskruisjes moet tekenen op verjaardagskalenders.

Cabaret // za 14 mei 2016 // 20.15 uur // 17,- // Noorderkerkzaal // Theater Sneek.
Kaarten en info: www.theatersneek.nl of 0515 430 580.
 
3 mei om 17:20
 
'De Waag', moai magazine fan Vereniging Historisch Sneek e.o.

Gister lach de nieuwste tgave fan De Waag, ut blad fan Vereniging Historisch Sneek e.o. wear ope koksmat. Ut is sver un glossyblad dat der nyt allienech moai tsiet, mar inhoudelek ok sterk is foar wie belangstelling het foar de histoary fan Sneek.

Diskear twee fraaie afbeeldingen fan akwarellen fan Sneker Karel Boersma in ut hart fan ut blad. Boersma het de Gedempte Neltjeshaven skilderd. Prachtech! Ferder talrike artikels dyt ut lezen mear as de moeite weard binne. Moai su deur gaan redaksy en bestuur VHS!
 
2 mei om 16:38
 
Theater aan het water in Heeg: aanrader!

Wat un hearleke relekste namiddach en avend was dat gister in Heech! Na de 25 km wandeltcht in Gaasterlaan en un ferfrissende douche naar Heech om dr met de sloep fan Rob van Barneveld de Hegemer Poelen op te gaan. God fulde picknickmand met en un uurke geniete fan dizze earste echte foarjaarsdach. Drna geniete fan un lekkere bbq op de werf fan Pier Piersma en ferflgens naar de teaterfoarstelling fan Sophie & Aukelien Hoytema in de loads op ut werfterrein:


Help, mijn moeder danst de salsa, een muzikaal, herkenbaar en humoristisch reisverhaal van moeder en dochter in Cuba.

Ze hebben allebei net een ongelukkige liefde achter de rug en dan worden ze getrakteerd op een vakantie naar Cuba. Moeder en dochter verheugen zich op de witte stranden, de prachtige natuur, een beetje rust en vooral op de opzwepende muziek van de salsa.

Maar, een dochter van 30 reageert natuurlijk heel anders op al die indrukken dan een moeder van 60. Waar zijn al die Cubaanse mannen eigenlijk op uit, wie durft er het autootje te besturen? Botsen ze nog met de strenge autoriteiten en komen ze nog wel toe aan een beetje cultuur, ontspanning en een mooie Cubaanse sigaar? De conflicten tussen Aukelien (moeder) en Sophie (dochter) van Hoytema zijn onvermijdelijk, maar gelukkig is humor de familie van Hoytema niet vreemd.

Muzikale begeleiding op piano: Ed Boekee

Met deze theatervoorstelling werd de start gegeven van een nieuw Theaterseizoen aan het water in Heeg. Voor meer info zie op www.sloepentochtheeg.nl Is een absolute aanrader!
 
1 mei om 16:03
 
Un grandioase Gaasterland Wandeltocht

Wat un moaie 13de Gaasterland Wandeltocht hewwe wij fandaach afleid met un prima ploech minsen. Fanmrren om 09.00 uur fertrokken deur su as KP sei 'lommerijke' omgeving. As stadsjonkje had ik ut over een groat baluwe jeiter soadsje dr't we deur heen baggere moesten. Mar god der sat wel suurstf in de lucht. Feflchens deur un gebied, met Sloaten as ideaal pleisterplak om even bij te kommen.

Nee, ik hou op al dy plakken op te noemen, wat het un ander der ok met noadech. We hewwe simpelwech un hearleke tcht fan 25 km lopen. Utstekende foarbereiding op de Slachte dy't wij DV op 4 jny lope salle.

Un dikke fette plm foar de rganisasy trouwens. Foarech jaar deden der su'n god 1250 minsen met, nou waren der rond de 2.500 wandelaars aktyf. En alles was perfekt regeld deur de Lions fan Gaasterlaan.