Vormgeving en realisatie: MyriadM
  dagboek > overzicht
Dagboek mei 2016
 
3 mei om 19:58
 
Prikkelech hoar...Bij Sterk &sVeer! 
3 mei om 17:24
 
De opkomst van een terrier van Ronald Smink

Ronald Smink is een echte noorderling, wonend in Groningen en geboren Fries. Een beetje vreemd, maar wel grappig. Ronalds eigen onzekerheid is de leidraad voor een licht absurdistische voorstelling die en passant antwoord geeft op de vragen hoe een file eigenlijk ontstaat en waarom je niet willekeurig overlijdenskruisjes moet tekenen op verjaardagskalenders.

Cabaret // za 14 mei 2016 // 20.15 uur // € 17,- // Noorderkerkzaal // Theater Sneek.
Kaarten en info: www.theatersneek.nl of 0515 430 580.
 
3 mei om 17:20
 
'De Waag', moai magazine fan Vereniging Historisch Sneek e.o.

Gister lach de nieuwste útgave fan De Waag, ut blad fan Vereniging Historisch Sneek e.o. wear op’e kokňsmat. Ut is súver un glossyblad dat der nyt allienech moai útsiet, mar inhoudelek ok sterk is foar wie belangstelling het foar de histoary fan Sneek.

Diskear twee fraaie afbeeldingen fan akwarellen fan Sneker Karel Boersma in ut hart fan ut blad. Boersma het de Gedempte Neltjeshaven skilderd. Prachtech! Ferder talrike artikels dy’t ut lezen mear as de moeite weard binne. Moai su deur gaan redaksy en bestuur VHS!
 
2 mei om 16:38
 
Theater aan het water in Heeg: aanrader!

Wat un hearleke relekste namiddach en avend was dat gister in Heech! Na de 25 km wandeltňcht in Gaasterlaan en un ferfrissende douche naar Heech om dęr met de sloep fan Rob van Barneveld de Hegemer Poelen op te gaan. Goëd fulde picknickmand met en un uurke geniete fan dizze earste echte foarjaarsdach. Dęrna geniete fan un lekkere bbq op de werf fan Pier Piersma en ferfňlgens naar de teaterfoarstelling fan Sophie & Aukelien Hoytema in de loads op ut werfterrein:


Help, mijn moeder danst de salsa, een muzikaal, herkenbaar en humoristisch reisverhaal van moeder en dochter in Cuba.

Ze hebben allebei net een ongelukkige liefde achter de rug en dan worden ze getrakteerd op een vakantie naar Cuba. Moeder en dochter verheugen zich op de witte stranden, de prachtige natuur, een beetje rust en vooral op de opzwepende muziek van de salsa.

Maar, een dochter van 30 reageert natuurlijk heel anders op al die indrukken dan een moeder van 60. Waar zijn al die Cubaanse mannen eigenlijk op uit, wie durft er het autootje te besturen? Botsen ze nog met de strenge autoriteiten en komen ze nog wel toe aan een beetje cultuur, ontspanning en een mooie Cubaanse sigaar? De conflicten tussen Aukelien (moeder) en Sophie (dochter) van Hoytema zijn onvermijdelijk, maar gelukkig is humor de familie van Hoytema niet vreemd.

Muzikale begeleiding op piano: Ed Boekee

Met deze theatervoorstelling werd de start gegeven van een nieuw Theaterseizoen aan het water in Heeg. Voor meer info zie op www.sloepentochtheeg.nl Is een absolute aanrader!
 
1 mei om 16:03
 
Un grandioase Gaasterland Wandeltocht

Wat un moaie 13de Gaasterland Wandeltocht hewwe wij fandaach afleid met un prima ploech minsen. Fanmňrren om 09.00 uur fertrokken deur su as KP sei 'lommerijke' omgeving. As stadsjonkje had ik ut over een groat baluwe jeiter soadsje dęr't we deur heen baggere moesten. Mar goëd der sat wel suurstňf in de lucht. Fefňlchens deur un gebied, met Sloaten as ideaal pleisterplak om even bij te kommen.

Nee, ik hou op al dy plakken op te noemen, wat het un ander der ok met noadech. We hewwe simpelwech un hearleke tňcht fan 25 km lopen. Utstekende foarbereiding op de Slachte dy't wij DV op 4 júny lope salle.

Un dikke fette plúm foar de ňrganisasy trouwens. Foarech jaar deden der su'n goëd 1250 minsen met, nou waren der rond de 2.500 wandelaars aktyf. En alles was perfekt regeld deur de Lions fan Gaasterlaan.