dagboek > overzicht
Dagboek júny 2006Bekiek hele maand 
 
29 júny om 17:28
  Ik hew de skúfpui fan myn werkkamer open. Flarden muzyk út de stad waaie naar binnen. Friesland Vaart doët Sneek an. Folgens mij is ut al bearegesellech in de stad. Sal fanavend ok seker de stad even in om un befestiging fan dat fermoëden te krijen. Ondertussen hoar ik hoe't al dy politieke bobo's in de Twee Kamer un soap opfoere. Ik weet al węr't ut op útdraaie sal: Adieu Balkenende, de heu Rita, ut is over en út! Ik sal der gyn traan om late, mar fraag mij nyt hoe't alles in mekaar sit dęr in Den Haag. Ik begryp der gyn soademiter fan, mar ik weet wel at je tňt mňrrensfroech 06.15 uur fergadere dan spoare je nyt helemaal. Laat staan dat je nňch heldere beslissingen nimme kanne.

Dinsdach a.s. mach ik in de tún fan ut stadhús, na ouloop fan de laaste raadsfergadering foar ut somer reses ok nňch wat sęge. Su staat ut op de site fan de gemmente Sneek:

" Raad Sneek sluit vergaderseizoen af in Tuin
De gemeenteraad van Sneek sluit op 4 juli 2006 het vergaderseizoen af met een informele vergadering in de tuin van het stadhuis. Alle inwoners van de gemeente Sneek zijn hierbij van harte welkom. Schrijver en dichter Henk van der Veer zal op zijn eigen onnavolgbare wijze de vergadering en andere gebeurtenissen in Sneek, in het Snekers becommentariëren. Het Centrum van de Kunsten zorgt voor passende muziek."

Fanavend miskyn nňch foto's fan Friesland Vaart.