dagboek > overzicht
Dagboek maart 2017Bekiek hele maand

25 maart om 17:59

O.N.S. scoort vijfmaal tegen FC Rijnvogels

Sneek – Het Oranjezonnetje scheen vanmiddag uitbundig boven het Zuidersportpark in Sneek. O.N.S. Boso Sneek behaalde een klinkende 5-1 overwinning op laagvlieger FC Rijnvogels uit Katwijk aan den Rijn. Martijn Roosenburg opende de score met een technisch zeer knap doelpunt in de 23ste minuut.

Fabian Stevens mistte vervolgens nog een geweldige kans om nog voor het rustsignaal de 2-0 binnen te schieten. Het was illustratief voor het slordige spel van de oranjehemden.Verder gebeurde er in de eerste helft bar weinig al was O.N.S. constant de bovenliggende partij.

Even na rust leek de wedstrijd te kantelen toen FC Rijnvogels de Snekers enigszins onder druk zette. Hierdoor ontstond er wel ruimte voor de O.N.S. en het was superspits Yume Ramos die na ruim een uur voetballen de 2-0 aan liet tekenen. Hiermee scoorde Ramos voor de vijfde wedstrijd op rij. Niet alleen zijn scorend vermogen is van grote waarde voor O.N.S, ook zijn inzet en werklust zijn een lust voor het oog.

In de 71ste minuut stelde Ramos met een fantastische voorzet Renco van Eeken in staat de 3-0 op het scorebord te zetten, die dat dan ook deed. Ruim vijf minuten later was het opnieuw goudhaantje Ramos die z’n tweed van de middag scoorde. Een terechte publiekswissel volgde. Patrick Amels, zijn vervanger, maakte vervolgens het vijfde en laatste doelpunt voor O.N.S. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Schaper uit Dokkum, redde Arno Dijkstra de eer voor FC Rijnvogels.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Huizen. O.N.S. heeft inmiddels 38 punten vergaard uit 28 wedstrijden. Bij winst tegen Huizen is handhaving in de derde divisie zeker.