dagboek > overzicht
Dagboek maart 2017Bekiek hele maand

11 maart om 18:24

O.N.S. Boso Sneek houdt schamel puntje over aan wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys

Sneek – Uiteraard baalde O.N.S. vanmiddag dat het een 2-0 voorsprong in een tijdsbestek van twee minuten prijs moest geven in een spannende wedstrijd tegen subtopper Rijnsburgse Boys. De eerlijkheid gebied echter te schrijven dat een gelijkspel de verhouding toch wel het beste weer gaf.

RAMOS LEGT AAN VOOR DE VRIJE TRAP EN SCOORT!

In de eerste helft waren er amper kansen voor beide ploegen en het was dan ook niet zo verwonderlijk dat het doelpunt van O.N.S. vlak voor rust uit een vrije trap viel. Een wonderschoon doelpunt overigens van wie anders dan topscorer Yume Ramos. Richard van Nieuwkoop, keeper van Rijnsburgse Boys spendeerde nogal wat tijd aan het neerzetten van de muur, maar hoorde vervolgens de loeiharde streep van Ramos alleen maar in het doel ploffen. Hij heeft de bal nooit gezien!

Tien minuten na de thee leek O.N.S. op rozen te zitten toen aanvoerder Ale de Boer beheerst de 2-0 liet aantekenen na een fraaie combinatie met Martijn Roosenburg en Yume Ramos.

Vlak voor dit doelpunt voorkwam O.N.S. keeper Bas van Wegen de gelijkmaker van Rijnsburgse Boys. Met een katachtige redding keerde Van Wegen de bal vlak voor de doellijn.

Na een uur voetballen kantelde de wedstrijd, het leek of Rijnsburgse Boys de handrem eraf gooide en fanatiek op jacht ging naar de aansluitingstreffer. Die kwam in de 66ste minuut na een kopbal van Giovalli Serbony. Nog geen minuut later kon Bas van Wegen voor de tweede keer vissen, nadat invaller Jeffrey Jongeneelen een vrije trap raak schoot. De gelijkmaker vertoonde overeenkomsten met de openingstreffer van O.N.S.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd drongen beide ploegen nog wel aan om het winnende doelpunt te scoren. Het bleef echter bij 2-2, na een zeer attractieve tweede helft. Een terechte eindstand.

O.N.S. bivakkeert nu op de dertiende plaats in de derde divisie. Naaste concurenten SteDoCo en Odin ’59 verloren, maar een andere kandidaat voor de nacompetitie,Huizen, won met maar liefst 5-0 van Capelle. Laat dat nu volgende week de tegenstander van de Snekers zijn. Het blijft spannend!