dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2016Bekiek hele maand

27 augustus om 18:13

Verdiende 1-0 overwinning ONS Boso Sneek in derby tegen Harkemase Boys

ONS Boso Sneek heeft vanmiddag een verdiende 1-0 overwinning behaald in de Friese derby tegen Harkemase Boys. Gelegenheidsspits Ale de Boer scoorde in de 54ste minuut na een puike voorzet van Dantuma de winnende treffer voor de Snekers.

Of de overwinning nu verrassend was? Gezien de stand op de ranglijst, voor wat die waard was na twee speelronden misschien wel. Immers de Harkiten gingen met twee overwinningen fier aan kop in de derde divisie terwijl ONS zich tevreden moest stellen met slechts een winstpuntje. Bovendien werden de oranjehemden afgelopen week uit het bekertoernooi geknikkerd en gingen de Boys door na het beter nemen van strafschoppen.

Vanmiddag was er weinig krachtverschil tussen beide ploegen, zeker in de eerste helft. ONS opereerde als een collectief en de defensie onder leiding van de uitstekend spelende Angelo Zimmerman kwam in het eerste gedeelte geen enkele keer echt in de problemen.

Voorin werd opnieuw de stootkracht van eerste spits Yumé Ramos gemist. Mooi om te zien hoe Ramos tijdens de warming-up met de vader van ONS-keeper Bas van Wegen aan een intensieve training bezig was. Van Wegen sr. is fysio en hij bood zijn diensten aan, waarvan Ramos dankbaar gebruik maakt. Overigens ook met hulp van Ramos sr! Volgens eigen zeggen is de flamboyante ONS-spits nu op 80% van wat hij kan.

De laatste vijf minuten voor het rustsignaal drong ONS steeds meer aan, maar ook hier weinig grote mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na de rust schakelde ONS nog een tandje bij en de gouden treffer van hardwerkende De Boer was dan ook zeker niet onverdiend te noemen. N

Het doelpunt van Ale de Boer in de maak

Na het inbrengen van Heine Uuldriks in het elftal van HB nam de druk van de Boys enigszins toe maar ONS wist de verdiende overwinning over de streep te trekken.

Voor mij was ONS-verdediger Angelo Zimmerman de absolute uitblinker! Volgende week speelt ONS de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys dat vanmiddag met 2-1 van IJsselmeervogels tegen het eerste verlies aanliep. ONS vinden we nu op een keurige achtste plaats terug in de derde divisie.

Omrop Fryslân TV schitterde vanmiddag door afwezigheid bij deze derby. Friesland Actueel daarintegen verzorgde met een live-stream verbinding voor een rechtstreekse uitzending.