dagboek > overzicht
Dagboek april 2016Bekiek hele maand

2 april om 18:45

Collectieve overwinning O.N.S. Boso Sneek op Kozakken Boys

SNEEK – O.N.S. Boso Sneek heeft vanmiddag een even spectaculaire als verdiende 2-0 overwinning behaald op de kampioen van vorig seizoen, Kozakken Boys. Al voor rust was de 2-0 eindstand bereikt door fraaie doelpunten van Yumé Ramos en Danny Kampstra.

Door deze overwinning heeft ONS nu een gaatje geforceerd met naar de degradatie/promotieplaatsen. De Snekers hebben nu vier ploegen onder zich met 27 punten uit 25 wedstrijden. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen FC Lisse die nu op de p/d vijftiende plaats staan.

De Werkendammers hadden in de openingsfase van de wedstrijd een overwicht, zonder nu tot echt grote kansen te komen, uitgezonderd een mogelijkheid van Everton Pires Tavares. Toch waren het de Kozakken Boys die een aantal hoekschoppen wisten te forceren, maar keer op keer stond ONS-doelman Richard Strijker op zijn post.

Hij was vanmiddag niet te passeren, zijn meest spectaculaire reddingen bewaarde hij overigens tot in de tweede helft. Kozakken Boys scoorden voor rust tweemaal, maar even zo vaak werd het doelpunt door de eigenzinnige scheidrechter Paul van der Berg uit Den Haag afgekeurd wegens buitenspel.

O.N.S. bleek net als vorige week in de bekerwedstrijd tegen O.N. Groningen dodelijk effectief. Eerst was het Danny Kampstra die superspits Yumé Ramos wist te bereiken. De trefzekere Ramos schoot loeihard de 1-0 tegen het nylon. Met een weergaloos mooi doelpunt verdubbelde Danny Kamstra de ONS-voorsprong in de 39ste minuut.

Na de rust, kwamen de Boys uit Werkendam wel opzetten, maar dat deden ze op een weinig creatieve manier, zodat O.N.S. betrekkelijk eenvoudig overeind bleef met dank aan de uitblinkende doelman Richard Strijker.

Formidabel was zijn redding in 58ste minuut op een kopbal van Arif Irilmazbilek. Terwijl iedereen de aansluitingstreffer al telde, haalde Strijker met een katachtige beweging uit de hoek.

Als een katapult vloog de Sneker doelman naar de rechter benedenhoek. Een absoluut genietmoment! Doodzonde dat Strijker na een seizoen O.N.S. al weer verlaat. Hij gaat zijn geluk beproeven bij Drachtster Boys, de zekere degradant uit de hoofdklasse.

Chris de Wagt, O.N.S.-aanvoerder, stond vanmiddag sinds lange tijd weer in de basis bij de oranjehemden en hij deed dat uitstekend. Alle kopduels waren voor de Wagt.

Mooi om te zien hoe na afloop van de wedstrijd een knuffel kreeg van de medische staf van O.N.S.