dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2015Bekiek hele maand

10 ňktober om 17:45

O.N.S. Boso Sneek- Rijnsburgse Boys wedstrijd zonder verliezers!

De teleurstelling was groot bij een aantal spelers van O.N.S. na het 2 – 2 gelijkspel tegen topklasseploeg Rijnsburgse Boys, maar was dat ook terecht?

Scorebordjournalistiek zal zeggen als je met 2 – 0 voor staat mag je de wedstrijd niet meer uit handen geven. Dat O.N.S. grote kansen had om na de aansluitingstreffer van Rijnsburgse Boys de 3 – 1 te scoren.

Helaas bleef dat uit en dan is het zuur dat de geelzwarten uit Rijnsburg alsnog de 2 – 2 nog binnen schieten. Aan de andere kant was het een prachtige open wedstrijd met een uitstekend voetballend O.N.S.

De eerste helft was een genot om naar te kijken, a;l was het alleen al die formidabele spits Yumé Ramos. Wat een kanjer is dat, wat een meevoetballende centrumspits! Dat hij het was die O.N.S. in de twaalfde minuut op 1 – 0 zette was ook meer dan verdiend. Toen Renco van Eeken op slag van rust de 2 – 0 voor de Snekers aantekenen liet leek er geen vuiltje aan de lucht. O.N.S. speelde gewoon superieur en vooral overtuigend!

Na de thee tapte Rijnsburgse Boys uit een ander vaatje zoals dat in jargon zo mooi heet en zorgde Jeroen Hessing in de 48ste minuut voor de 2 – 1. De Uien uit Rijsnsburg hadden het heft even in handen en O.N.S. had moeite om de wedstrijd weer te laten kantelen in Sneker voordeel. Na een kwartier in de tweede helft creëerde O.N.S. weer kansen maar verzuimde om te scoren, met name de ingavallen Bob Schepers miste de kans op 3 – 1. En een ongeschreven voetbalwet is dat de tegenstander dan scoort.

Dat gebeurde zes minuten voor het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter S. Dröge uit Zuidlaren. Toen scoorde de verreweg gevaarlijkste aanvaller van Rijnsburgse Boys, Raily Ignacio de 2 – 2. De slotfase was nog spectaculair, maar gescoord werd er niet meer. O.N.S. heeft nu acht punten uit even zoveel wedstrijden. Opvallend is dat er een tussen de eerste acht ploegen en de andere acht teams een gat zit van 4 punten en meer.