dagboek > overzicht
Dagboek maart 2015Bekiek hele maand

21 maart om 17:54

IJskoude voetbalmiddag voor O.N.S. Boso Sneek

Een ijskoude voetbalmiddag op het Zuidersportpark voor O.N.S. Boso Sneek dat met 0 – 2 kansloos onderuit ging tegen GVVV. Al na 3 minuten liepen de Snekers achter de feiten aan, toen Chris de Wagt en doelman Ivan Landlust zich lelijk verkeken op diepe bal van GVVV waar Sherwin Grot wel raad me wist: 0- 1.

De wind was niet alleen ijzig koud, maar deed ook afbreuk aan het voetbal. De Veenendalers wisten hier beter mee om te gaan dan de Snekers. Toen good-old ‘ Opa ’ Dennis van Meedenburg ( 40 ! ) in de 38ste minuut de 0-2 scoorde was de wedstrijd al beslist.

Een slechte vrije trap van Roosenburg, wat heet. Omdat O.N.S. in de omschakeling niet resoluut genoeg optrad, kon de legendarische GVVV-voetballer Van Meedenburg scoren op aangeven van die andere kanjer, Sherwin Grot.

GVVV-icoon Dennis van Meedenburg moet het veld in de slotfase verlaten na een aanslag op zijn ledematen. Wat een reus van een voetballer!

O.N.S. creëerde amper kansen, GVVV was de fellere ploeg. Het geloof in een goede afloop was simpelweg vanmiddag niet aanwezig bij de oranjehemden. Een collectieve off-day! Illustratief was het spel van Martijn Roosenburg, niks lukte bij de Leeuwarder in Sneker dienst. Hij werd dan ook terecht in de rust gewisseld.

Roosenburg was na afloop van de wedstrijd als een speer verdwenen. Echter niet snel genoeg voor mij en ik vroeg hem al lopende om commentaar. Een reactie die veelzeggend was: ‘ Tegen dergelijke ploegen hoeven wij de punten ook niet te pakken. En wees eerlijk, dit is ook geen weer om te voetballen…’

Ik sloeg hem op de schouder en antwoordde: ‘ Bist al un echte O.N.S.’er Martijn! ’ Hij lachte, leek niet met de nederlaag te zitten. Iets wat ik dan ogenblikkelijk weer betwijfel.

Jammer ook dat keeper Eize Piter Douna, de laatste weken prima stand-in voor de geblesseerde eerste doelman Ivan Landlust het nodig vond om O.N.S. onmiddellijk te verlaten nadat hij hoorde dat Landlust weer op doel stond.

O.N.S. zal in de komende weken nog volop aan de bak moeten om ook volgend seizoen weer in de Topklasse te kunnen acteren. Het programma biedt genoeg perspectief, maar dan zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden.

' Mister ' O.N.S. Bauke Algera neemt aan het einde van dit seizoen afscheid als hoofd van de technische commissie.