dagboek > overzicht
Dagboek november 2014Bekiek hele maand

8 november om 18:03

Zwaarbevochten overwinning O.N.S. op Rijnsburgse Boys

Met een geweldige dosis positieve vechtlust pakt O.N.S. vanmiddag de winst tegen Rijnsburgse Boys, voetbalgrootmacht uit het zaterdagmiddagvoetbal. Aanvoerder Chris de Wagt schoot in de 32ste minuut vanaf 11 meter onberispelijk raak na een terecht gegeven strafschop. Eigenlijk illustratief dat het doelpunt vanaf de 11 meter kwam, want dat was vanmiddag toch wel het manco aan O.N.S. zijde, benutten van de spaarzame kansen. Niemand bij O.N.S. treurde er na afloop van de wedstrijd om, de belangrijke drie punten werden gekoesterd in de strijd om lijfsbehoud in de Topklasse.

Vooraf aan de wedstrijd een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van lid van verdienste van O.N.S., Durk Sybesma die afgelopen donderdagmiddag toch nog vrij onverwacht overleed.

In tegenstelling tot eerder thuiswedstrijden zat O.N.S. er nut van begin af aan wel boven op en liet zich dus niet de kaas van het brood eten. In de eerste helft weinig spektakel voor beide doelen, veel inzet van O.N.S. kant en misschien de individuele klasse maar geen teamspirit bij de tegenstander.

In de 32ste minuut wees de voortreffelijke scheidsrechter Frank de Winter uit Blaricum terecht na de penaltystip nadat een van de Rijnsburgers duidelijk hands in het strafschopgebied maakt, na een actie van de vanmiddag zeer actieve Curtey Gonzales. Chris de Wagt verzilverde de strafschop overtuigend.

Drie minuten voor het rustsignaal was Martijn Roosenburg dichtbij de 2 – 0, zijn gevaarlijke vrije trap raakt de lat. Na de thee was Rijnburgse Boys de bovenliggende partij maar het wist niet tot scoren te komen. Doelman Ivan Landlust straalde rust en vertrouwen uit en elke hoge bal was een prooi voor de O.N.S. goalie.

In de vijf minuten blessuretijd was het nog even billenknijpen voor alles wat O.N.S. een warm hart toedraagt, maar de 1- 0 werd over de streep getrokken. Sterker nog, O.N.S. kreeg zelf nog kans op verdubbeling van de score, maar het lukte Martijn Roosenburg en Tsjisse Kerkstra niet om goede kansen te benutten.

Wel een historische overwinning, want O.N.S. wist nog niet eerder van de Rijnburgse Boys te winnen.