dagboek > overzicht
Dagboek ňktober 2014Bekiek hele maand

18 ňktober om 21:56

O.N.S. wint met 6-0 van Nijland

Nijland- ‘ Zorg dat je zo snel mogelijk op voorsprong komt, dan is er niets aan de hand ’. Met die boodschap stuurde trainer Bert Hollander O.N.S. vanmiddag de wei in het bekerduel met derde klasser Nijland. Binnen 25 minuten stond de 0- 3 op het scorebord van het Zweitse Huitema Sportpark in Nijland.

Nadat hij in de zesde minuut nog een geweldige kans op de openingstreffer had gemist, scoorde Ale de Boer drie minuten later wel voor de 0-1 na een vloeiende aanval met Martijn Roosenberg. Rein Werumeus- Buning maakte met een rake kopbal de 0-2 in de dertiende minuut. Vervolgens waren het aanvoerder Chris de Wagt, na een penalty, en Ale de Boer voor de thee korte metten met de aspiraties van Nijland. Na de rust schakelde O.N.S. een tandje lager en scoorden Chris de Wagt in de 63ste minuut nog de 0-5 en maakte Rody de Boer zeven minuut voor het eindsignaal het half dozijn treffers vol.

En Nijland? Nico Pieter Bonnema kreeg in de 72ste minuut nog een uitstekende kans en in de 75ste minuut schoot de Nijlander spits op de paal. Scheidsrechter Gerbers leidde het sportieve duel op uitstekende wijze. Deze week werd duidelijk dat O.N.S. topscorer Age Wim van der Zee een teen gebroken heeft in de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis.