dagboek > overzicht
Dagboek júly 2013Bekiek hele maand 
 
31 júly om 16:32
 
Waterpoart in de Stadhústún!!






Wat un fraai gesicht, ut poadium in de fňrm fan oans beeldmerk De Waterpoart dat op dit moment opboud wurdt. Dit is in goëd Snekers un echte eyecatcher! Uteraard het ut één en ander te maken met ut 400 jarech júbileum fan ut pronkje fan de stad. Fan 2 t/m 8 augustus fynt ut nieuwe evenement, Daanstún ( ehhh… Garden of Dance ) hier plak. Ut poadium is su’n meter ňf negen hooch en is op um self al un waar spektakelstuk. De groate jonges achter ut festival evenement binne sij fan Club 1841. Moaie samenwerking met Inferno en bouwer/bedenker fan ut poadium Ivo Mulder.





Foar ut programma de fňlgende info, met dank an www.grootsneek.nl

Met uitzondering van vrijdag wanneer de Sneekweek vanaf 22:00 begint, treden elke avond van 20:00 tot 01:00 een keur aan Nederlandse dj’s op. Onder andere The Partysquad, Yellow Claw, Alvaro, Chocolate Puma, Flexican & Sef, Dirtcaps, Sandro Silva, DJ Punish en Skitzofrenix vormen samen met vele andere lokaal en nationaal bekende dj’s de line-up voor de eerste editie van Garden of Dance.
The Partysquad neemt op vrijdag de opening van de Sneekweek en Garden of Dance voor hun rekening. Het duo heeft meer dan tien top-40 hits achter hun naam staan waarvan ‘Helemaal naar de Klote’ de laatste is. Ze worden bijgestaan door de Sneker DJ Punish die onlangs een nummer uitbracht met Tiësto die wereldwijd gezien wordt als de grootste dj allertijden!





Op zaterdag komen de geschiedenis en de toekomst van de Nederlandse dancescene bij elkaar als Chocolate Puma en Yellow Claw op het programma staan. Chocolate Puma is verantwoordelijk voor de houseklassiekers ‘Give it up’ (als The Goodmen) en ‘Always and Forever’ maar ook hun huidige producties worden steevast gedraaid door alle toonaangevende dj’s. Yellow Claw is op dit moment misschien wel de meest populaire act van Nederland met monsterhits zoals ‘Krokobil’, ‘Nooit meer slapen’ en ‘Thunder’ samen met de Opposites.





Het openingsgeweld van de eerste twee dagen krijgt op zondag een vervolg met onder andere Lady Bee en Sandro Silva, die laatste is bekend is van de wereldwijde nummer 1-hit ‘Epic’ samen met Quintino. Maandag staat met The Flexican & MC Sef en DJ Irwan in het teken van Bruut! een concept van Club 1841 dat zich richt op Urban, R&B en Hiphop. The Flexican scoort op dit moment een top-40 hit met het nummer ‘Bumaye’ terwijl MC Sef hem dit eerder al voordeed met onder andere ‘Bagagedrager’ en ‘Broodje Bakpao’. DJ Irwan wordt algemeen beschouwt als één van Nederlands meest begaafde dj’s. De rest van de week maken verder DJ Alvaro, Dirtcaps, Skitzofrenix, Dutch Movement, Praia del Sol, Dani-L Mebius, Vunzige Gasten, MC Iceman en vele anderen hun opwachting! Garden of Dance is te gratis te bezoeken en de in- en uitgang(en) van de Stadhuistuin bevinden zich aan de Kruizebroederstraat en de Kleine Kerkstraat.