dagboek > overzicht
Dagboek november 2010Bekiek hele maand 
 
21 november om 21:14
 
Bitterballen, groëne appeltsjes en roaie kapňkjes





Rinske Poiesz het as coming C.D.A.frou fanatyk kampanje foerd om met foarkeurstemmen in de gemeenteraad te kommen. Of ut lukke sal? Ok hier het de kiezer gelukkech ut laaste woard! Opfallend op dizze foto is dat de nummer 39 fan de C.D.A.-lijst in de ene haan un groën appeltsje het en in de andere un road ( ňf tňch oranje ? )...nee, dat is tňch gyn...??



De groatste kampanje hype foar de ferkiezings is achter de ruch, fanneweek nňch even flamme bij Omrop Fryslân en dan mach de kiezer ut sęge hoe’t de alderearste gemeenteraad foar de nieuwe fúzygemeente der út sien sal. Op (g) ROAD Sneek het Wim Walda ondertussen de balaans al op maakt en begeeft um as neutraal internetsjoernalist op seepglad ies: “ Als ik de politieke partijen een cijfer zou moeten geven (van 1 tot 10) voor structuur in de campagne, een boodschap die uitgedragen wordt en die centraal staat en voor zover van toepassing ook parallel loopt met de overkoepelende landelijke boodschap, zou dat er als volgt uit zien…” En dan fňlge de sifers fan Wim.

Ik hew self un bloëdhekel an ut geven fan sifers, dat doën ik op skoal ok noait. Doën ik hier op dizze site ok nyt. Sifers kanne noait goëd un waardearing útdrukke. De ene kear is ut un 10, de fňlgende kear un 4. Op ut rappňrt sú dan un 7 staan mutte, mar dat is groate onsin, want ut sifer 7 is namelek noait behaald. Of is ut ok un onsinlijstje fan Walda??

Woënsdach gaan de inwoaners fan de fúzygemeente hooplek massaal naar de stembus. Ut is un demokratys ferwurven recht węr’t je ferrekte súnech op weze mutte. Ik hoop trouwens dat de wearsfoarspellingen, koud en natte sneeuw, nyt útkomme want dat sal ongetwifeld infloëd hewwe op de opkomst en dęrdeur ok op de útslach.