dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2010Bekiek hele maand 
 
7 febrewary om 17:39
 
Dingsdag is un blikjegoaier!





De groate foargevel fan LC-sjoernalist Peter van der Meeren is nňch te klein foar Michael Dingsdag.



Michael Dingsdag is un blikjegoaier! Nee, nyt met un geitewollensňk op un piramide groënteblikjes smite, mar gewoan met folle blikjes goaie op sjoernalisten. Ut is tňch amper te loven dat su’n snňtbongel ut lef het om met drinken te goaien?! Enerzjydrank nňch wel. De sukkel miste ok nňch, su as hij ut hele seizoen al mist. Trouwens de betreffende sjoernalist, Peter van der Meeren fan de Leeuwarder Courant, was der op foarbereid dat der wat gebeure kon. Woënsdachavend 3 febrewary 2010, avens om 22.35 uur mail ik Van der Meeren feul sterkte toe met ut finen fan de júste woarden om de situasy bij SC Heerenveen onder woarden te brengen. Op frijdach 5 febrewary sit de eks-Sneker Van der Meeren, achter de PC en tikt un stukje over ut opstappen fan trener Jan de Jonge. De interim-trener seit teugen de LC-sjoernalist dat “ er genoeg spelers waren die met me verder wilden ”. Sterker nňch “ minder dan de helft ” fan de speulersgroep sú achter de beslissing staan om De Jonge fut te sturen. “ Maar je weet hoe dat werkt binnen de voetballerij: de jongens die niet spelen komen in het geweer. Kleedkamerdemocratie.” Watte? KLEEDKAMERDEMOCRATIE!! Un fantastys nieuw woard. En dan maakt Peter van der Meeren de wraakte opmerking: “ De Jonge wil geen namen noemen, maar hij doelt op onder andere Michael Dingsdag en Gerald Sibon, de woordvoerder van de spelersraad.”

Gisteravend komt de sjoernalist Michael Dingsdag wear teugen in de katakomben fan ut Abe Lenstra Stadion. Hoe’t ut dęr nou krekt om en toe gaan is, weet ik nyt. Ik hew de hele dach mailtsjes richting J. stuurd, mar Peter laat úteraard niks los. Nou ja, dat MD ( Peter skriëft de naam fan de ferdachte nyt folút ) ‘ not amused ’ was over ut betreffende stukje. Peter is solidęr met ut werkfeld.

Ondertussen wete we ok dat de direksy fan de Sportclub Heerenveen futdaleks na ut insident syn ekskúzes an Peter anboaden het. En Dingsdag? Ja hoar dy het ok fan ‘ sorry ’ seid, allienech feul later op de avend. Toen un O.N.S.-speuler na ouloop fan un wedstryd oait met un bierglas deur un foetbalkantine goaide wurdde hij foar hast un jaar skňrsd, mar dat tersijde.

Peter het gyn slachofferhulp noadech. Hij huppelde fanmňrren over de sintelbanen fan de plaatsleke atletykfereniging Horror. En ferdomd hij festegde tidens de tradisjonele Winterloop ok nňch un persoanlek rekňrd. “ Ik had fleugeltsjes…”

Dat is beter as un blauwe neus. Hoe kanne je su’n foargevel misse? Wat un prutser dy Dingsdag!