dagboek > overzicht
Dagboek febrewary 2024Bekiek hele maand 
 
1 febrewary om 14:37
 
Foarleze





Fanmiddach hew ik op Master Amiko, basisschool foar nieuwkommers in Sneek en omgeving weest. Dęr was un spesiaal foarleesuurke, węr't ik un paar foto's + atikeltsje foar GrootSneel-site maakt hew. Lees hieronder.

Kinderen op Master Amiko lezen elkaar voor

SNEEK- Van 24 januari tot en met 3 februari 2024 zijn de Nationale Voorleesdagen, waarbij het draait om voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar. Kinderen die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Op Master Amiko, de basisschool voor nieuwkomers in Sneek en omgeving, was er vanmiddag een bijzonder voorleesuurtje.

De oudere kinderen van Master Amiko, van de locatie Noorderhoek, lazen de kinderen van Amiko Sperkhem voor, uit het prachtige prentenboek ‘Kom uit die kraan!!’ van Tjibbe Veldkamp & Alice Hoogstad.

14 kinderen lezen voor





Fouad, Nobel, Olesia (Anna), Saquer, Mustafa, Luay, Aksa, Buket, Bibi, Fatima, Yusuf, Elina, Polina en Plami, alle 14 kinderen met een andere thuistaal lazen vol vuur voor. Dat deden ze aan jongere kinderen die thuis dezelfde taal spreken als de voorlezer. Nadat er in het Nederlanda was voorgelezen, kwam er een korte vertaling in de thuistaal. Prachtige hoe er op deze manier met taal gespeeld werd. En verbazingwekkend hoe snel het 14-tal al in het Nederlands voorleest. Sommige voorlezers wonen nog maar zeer kort in Nederland.