dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2024Bekiek hele maand 
 
10 jannewary om 13:06
 
Iiswille/IJspret

Fanmňrren druk foar GrootSneek-site der op út weest om de 'iiswille' fast te lęgen. Hieronder twee fan dy ferslachjes + foto's






IJsbaan Sneek gaat vanmiddag open voor schooljeugd

SNEEK- De bestuursleden van IJsclub Sneek 1871 waren vanmorgen om 10.00 uur aanwezig bij de ijsbaan aan de Leeuwarderweg. Sinds het afgelopen weekend lopen de verwachting hoog op, terwijl de temperatuur afgelopen nacht fors naar beneden ging is de schaatskoorts uitgebroken. Kan de ijsbaan vandaag open voor de kinderen?

Met andere woorden is het vertrouwd om de baan open te zetten voor de toestroom van de schaatsers. Vanmorgen werd er dan ook opnieuw gemeten. De ijsdikte was om 10.00 uur precies 5.5 cm. Vanmorgen nog te riskant om de ijsbaan al te openen, Vanmiddag om 13.00 uur wordt opnieuw gemeten, maar zojuist kwam het bericht dat de baan toch open gaat voor de schoolkinderen deelde bestuurslid Rein Reinsma mee. “We zien dan wel hoe het gaat”, aldus Reinsma.

Ondertussen was Sjoerd Nota druk bezig met de metingen. De volgende stap die genomen werd was het hakken van enkele gaten in het ijs. “We hebben aan de kopse kanten enkele gaten in het ijs gemaakt, zodat de waterdruk onder het ijs heen en weer kan gaan, anders knapt de ijsvloer helemaal kapot”, vertelde Nota.










Volop schaatsplezier aan de Mardyk





SNEEK- Volop schaatsplezier aan de Mardyk! Even na 09.00 uur waren de eerste schaatsliefhebbers al present op het ondergestroomde land aan de Mardyk. Daar bij ‘dé Sneekermeer’, zetten de schaatsers de eerste ‘streken’ onder ideale omstandigheden. Onder hen Jan Willem Doeksen en z’n dochter Fee, speciaal overgekomen uit Den Haag, om te schaatsen.

“Echt joh, mooier gaat het vandaag niet worden. We zijn vanmorgen om halfacht in de auto gestapt om hier nu twee uurtjes te kunnen schaatsen. Deze gelegenheid laten wij niet zomaar voorbij gaan. Zodra het begint te vriezen zoek ik contact met Ying Mellema. Hij en Nico Brandsma zijn mijn persoonlijke ijsmeesters. Als deze heren zeggen dat er geschaatst kan worden stap ik meteen in de auto. Ik stap in de auto en vertrouw blind op beide mannen. Ik heb samen met Ying en z’n vrienden ‘de Weissensee’ gereden”, vertelt een laaiend enthousiaste Doeksen.

Jan Willem Doeksen is in het dagelijks leven algemeen directeur van de Koninklijke Doeksen B.V.

“Om hier te mogen schaatsen, vind ik wel zo bijzonder, écht mooier wordt het niet. Vanmiddag heb ik weer een vergadering in Den Haag, maar twee keer een ritje van twee uur om even te kunnen schaatsten ik heb het er graag voor over!”