dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2024Bekiek hele maand 
 
2 jannewary om 15:30
 
En 2024 is echt los...





De talk of the town:

Verkeersregelaars begeleiden automobilisten door autoluwe binnenstad Sneek

SNEEK- Allervriendelijkst blijven de verkeersregelaars van de gemeente Súdwest-Fryslân die automobilisten erop wijzen dat vandaag de ‘autoluwe binnenstad Sneek’ is ingegaan. Het leidt wel tot filevorming en soms gevaarlijke situaties op de rotonde bij de Vismarkt in Sneek.

“Over het algemeen krijgen wij vriendelijke reacties van de automobilisten die we er op wijzen dat vandaag de pilot ‘autoluwe binnenstad Sneek’ van 12.00 uur- 18.00 uur is ingegaan”, vertelt een verkeersregelaar. “Of ik de wethouder van verkeer al heb gezien? Ik ken die man niet. Ik kom uit Leeuwarden.”

Eén automobilist vond het nodig om een verkeersregelaar voor ‘vuile nazi’ te moeten uitmaken. Een ander verstond blijkbaar niet goed wat de verkeersregelaar zei. “Goedemiddag het is vandaag 2 januari en de autoluwe binnenstad is van kracht!” Waarop de autobestuurder reageerde met: “Oud en nieuw in Sneek, dat is toch in het hele land gelijk?”

Volgens de verkeersregelaars worden er vandaag nog geen bekeuringen uitgedeeld, maar dat zal binnenkort (‘wanneer?’) toch echt anders zijn. De camera’s hangen inmiddels aan de lantaarnpalen om overtreders van het verbod vast te leggen.

De verkeersregelaars vertelden de automobilisten dat zij in ieder geval nog twee tot vier weken aanwezig zijn om het een en ander te begeleiden.

“Maar u kunt altijd even op de site van de gemeente Súdwest-Fryslân kijken…”, roept de verkeersregelaar ons na.

Op woensdag 31 januari 2024 is er een inloopmoment op het Waltaplein in de Marktstraat van Sneek, waar iedereen welkom is om vragen te stellen en de eerste ervaringen van de proef te delen.

Voor meer info: https://sudwestfryslan.nl/onderwerp/autoluwe-binnenstad-sneek/