dagboek > overzicht
Dagboek júny 2023Bekiek hele maand 
 
18 júny om 19:44
 
Moos & Deen zwommen voor hun zieke zusje Puck





SNEEK- Zondagmorgen, even voor het middaguur, staat een familie met een levensgroot kartonnen Maarten van der Weijden bord op het Sint Antoniusplein in Sneek. Ik overweeg, wel of niet aanspreken. Mijn (journalistieke) nieuwsgierigheid wint. Ik spreek de familie aan.

‘Hallo, één keer raden jullie komen voor Maarten van der Weijden?!’

“Ja, wij zijn vanmorgen vroeg uit Noord-Brabant vertrokken, uit Oosterhout om precies te zijn. Inderdaad, wij komen speciaal voor Maarten”, opent Tamara, de moeder van de familie.

‘Mag ik de reden weten?’

“Jazeker, wij zijn de familie Boekholt. Vier jaar geleden hebben Moos en Deen voor hun zusje Puck gezwommen. Al die filmpjes zijn nog te vinden op YouTube: Dave en Moos zwemmen voor Puck. Ze hebben 35.000 euro opgehaald. Nu gaat Maarten van der Weijden een AML (= Acute myeloďde leukemie, hvdv) onderzoek financieren. Dat is de ziekte die Puck heeft gehad, dat vinden wij superbelangrijk. Daarom zijn we hier vandaag in Sneek”, vertelt een trotse moeder.

En dat kartonnen Maarten bord?

“Daarmee mogen de mensen mee op de foto, en het geld voor die foto mogen de mensen op het Maarten van der Weijden Fonds storten!”

NOS

Het blijkt dat de kinderen van de familie Boekholt vandaag door de NOS-camera’s gevolgd worden. Journalist Lisa, lacht en vertelt even later dat ook zij het evenement van de Maarten van der Weijden Foundation heel belangrijk vindt. “Ik vind het tof dat wij het grotere doel van deze triatlon onder de aandacht brengen.”

Het item van vandaag zal o.a. op het Jeugdjournaal verschijnen. Puck is inmiddels gezond verklaard.

Zo zijn er vandaag veel meer mensen die Maarten van der Weijden ondersteunen. Het grotere doel is inderdaad geld binnen halen voor de Maarten van der Weijden Foundation. In Sneek waren na de passage van de eerste stempelpost door de ultrasporter Van der Weijden veel mensen emotioneel. Ieder met zijn/haar eigen verhaal.