Dagboek november 2006Bekiek hele maand

19 november om 15:18
  Su langsamerhaan ontwaakt bij sommege fan myn medespeulers út ut roemruchte O.N.S. 5 ut literęr latent anwezege besef. Bin ik der gistermiddach us un kearke nyt bij nimt anfoerder de Man fan Staal de pen futdaleks over en skriëft ut folgende literęre hoochstandje:

" De tirannie van de tijd, dat was een toneelstuk waarin mijn zus Joke ( akrise Joke Tjalsma, hvdv ) furore maakte. In het stuk gaat het over het moment dat door een explosie de tijd komt stil te staan.

Ik moest zaterdagmiddag even aan dat stuk denken toen wij met de stand 2-2 uit en tegen NOK Oudemirdum, in de fraaie bossen van Zuidwest Friesland, naar de kleedkamer terugliepen. Onze doelman ondersteunend die, na achterbleef bleek, een hersenschudding had opgelopen toen hij door een te enthousiaste tegenstander werd getorpedeerd.

"Wat makksto dy drok?" zei onze keeper. "We hawwe toch mei 1-2 wűn? " Het laatste deel van de wedstrijd was van zijn harde schijf gewist. Logisch, want nadat in de 87ste minuut onze voorsprong verkleind was van 2-0 naar 2-1, werd hij in de 100ste minuut, 13 minuten later dus, het slachtoffer van een Oudemirdumer charge, waaruit ook het gelijkmakende doelpunt viel. De wedstrijd was meteen afgelopen. Het verklaart de opmerking van onze doelman.

Een kwartier later vulde ik als aanvoerder in de bestuurskamer het wedstrijdformulier in. Ik vroeg de scheidsrechter hoe lang hij had doorlaten spelen.
Hij antwoordde: " ik heb gewacht tot de klok op 90 minuten stond en daarna vijf minuten bijgeteld. "

Ik vroeg: welke klok heeft u gebruikt? Uw eigen horloge of het scorebord? Het scorebord was zijn antwoord.

Vervolgens vroeg ik de leider van NOK hoe het kwam dat de klok op 89 minuten begon te knipperen en na zeker vier aanvallen, blessures en overtredingen nog op 89 minuten stond. Hij gaf toe dat hij de klok had stil gezet.

Zoiets heb ik in de 46 jaar dat ik in de competitie voetbal nog nooit meegemaakt.

Ach, je moet alles toch een keer in je leven meemaken. Zelfs de tirannie van de tijd."