dagboek > overzicht
Dagboek augustus 2020Bekiek hele maand 
 
18 augustus om 14:34
 
De komkommers in de anbieding...





Twee komkommerstukjes fandaach op GrootSneek-site plaatst.

Fontein van Balkenhol schoon gemaakt met biologisch afbreekbare superontvetter

SNEEK- De Fontein van Fortuna, zoals het fonteinenkereltje van kunstenaar Stephan Balkenhol officieel heet, brengt weinig geluk. Net als een aantal andere Friese fonteinen, hapert ook de Sneker fontein regelmatig. De fontein roteert al weken niet meer, het technisch probleem zal na de zomer worden aangepakt. Vanmiddag kreeg de fontein weer eens een schoonmaakbeurt.

Ruben Koopmans en Patrick van der Vlies, van Koopmans Service uit Harlingen(!), pakte het klusje aan vanuit een rubberbootje. “Allemaal milieuvriendelijk, we poetsen met Universol, de vervanger voor ammonia, een biologisch afbreekbare superontvetter”, aldus Ruben Koopmans. “We moesten hier wat schilderwerk bijwerken en toen heeft de gemeente ons gevraagd om de fontein ook even te reinigen.”






Klimop overwoekert de betonnen pishokjes

SNEEK- Zijn de betonnen urinoirs voor de Algemene Begraafplaats van Sneek cultureel erfgoed van de stad? Daarover valt te discussiëren. Over het onderhoud kunnen we kort zijn: Klimop overwoekert de betonnen pishokjes!

En dat terwijl de gemeente Súdwest-Fryslân één van meest gastvrije gemeenten is als we het over openbare toiletten hebben. Tenminste dat zei de Maag Lever Darm Stichting twee jaar geleden nog. Het aantal openbare en semi-openbare toiletten steeg toen van 10 naar 51. Er zijn geen actuele cijfers over het aantal openbare toiletten bekend.
Het is te hopen dat het onderhoud van de andere vijftig openbare toiletten beter is dan die van de Algemene Begraafplaats. Actie gemeente!