dagboek > overzicht
Dagboek november 2019Bekiek hele maand 
 
16 november om 18:25
 
Moaie boeken fan útgeverij Louise





Verdwaald op Schiermonnikoog

Sjon Stellinga werd in januari 2012 benoemd tot burgemeester van Schiermonnikoog. Een droombaan, hij voelde zich er als een vis in het water. Maar behalve een eiland is Schiermonnikoog ook een gemeenschap, met inwoners van diverse pluimage. En Stellinga verdwaalde in deze gemeenschap, met zijn aftreden in augustus 2015 tot gevolg.

De auteur beschrijft in Verdwaald op Schiermonnikoog op openhartige wijze zijn burgemeestersjaren op dit eiland en de gebeurtenissen die leidden tot zijn volgens velen onnodige vertrek.

Stellinga refereert in dit boek een aantal malen aan de jaren dat hij in Afrika woonde en werkte en legt verbanden tussen hetgeen hij daar meemaakte en leerde en latere gebeurtenissen in zijn leven.

William Lord





Old Burger Wees nummer drie.‘Ik woonde op stand.’ William Lord duidt op een stadsvilla aan de Nieuwestad 108 waar het Old Burger Weeshuis was gevestigd en waarin hij zijn jeugd doorbracht.

Zijn moeder trouwde in 1946 een Canadese bevrijder van Leeuwarden. In Canada werden drie kinderen geboren. Het huwelijk liep op de klippen en moeder keerde met de kinderen terug naar haar geboortestad Leeuwarden. Ze was niet in staat de kinderen op te voeden en zij werden ondergebracht in het weeshuis. William had daar een mooie jeugd.

Meer dan vijftig jaar na het vertrek uit het weeshuis vertelt William Lord over de opvoeding in het weeshuis, zijn werkzame leven, de liefde voor de stad Leeuwarden en de terugkeer in 2018 naar zijn geboortegrond om het graf van zijn vader te bezoeken.

Ondersteund door vele bijzondere foto's vormt dit boek een waardevolle bijdrage aan de geschiedenis van de stad Leeuwarden in het algemeen en het Old Burger Weeshuis in het bijzonder.

Henk de Vries





Hoe een kooiaap de wereld verovert. Dit boek vertelt het verhaal van Hessel Kooi uit Vrouwenparochie, een opmerkelijke ondernemer die met de uitvinding van de kooiaap het leven van veel vervoerders in binnen- en buitenland voorgoed verandert. Deze handige meeneemheftruck blijkt namelijk een gat in de markt. Hij hangt als een aapje achter een truck en kan overal lossen en laden zonder dat er extra mankracht aan te pas hoeft te komen.

Prachtig uitgevoerd met linnen omslag!

Harry de Jong