dagboek > overzicht
Dagboek maart 2018Bekiek hele maand

10 maart om 18:28

O.N.S. Sneek pakt tegen DOVO verdiend punt in blessuretijd

Sneek- O.N.S. verspeelde vanmiddag tweemaal een voorsprong, kwam zes minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd achter met 2-3 maar via een magistrale vrije trap van Ale de Boer sleepte het alsnog een verdiend puntje uit het vuur: 3-3!

De Snekers hebben na rode lantaarndrager Magreb’90 niet voor niets het meeste aantal doelpunten tegen in de derde divisie van het zaterdagamateurvoetbal. Maar liefst 63 tegendoelpunten moesten de oranjehemden in 24 gespeelde wedstrijden incasseren. Daar tegenover staan 44 gescoorde doelpunten. Met andere woorden de wedstrijden van O.N.S. zijn doelpuntrijk.

Vanmiddag was het weer niet anders.
Na een geweldige blunder van de DOVO-doelman, hij kreeg een ingeschoten bal niet klemvast, mocht Genridge Prijor in de 17de minuut de 1-0 aantekenen, wat tevens de rustand werd. Na de thee trok Leo Toonen via een fraai koptreffer de stand in de 52ste minuut recht. Ruim vijf minuten later stelde Prijor, na een prima voorbereidende actie, Ale de Boer in staat de 2-1 te scoren.

Ook deze stand stond niet lang op het scorebord. Opnieuw was het Toonen die zijn visitekaartje af gaf en wederom de gelijkmaker scoorde. DOVO werd sterker en zes minuten voor tijd leken de Veenendalers er met de volle buit vandoor te gaan, toen Bas Mooij de 2-3 binnenschoot. Nog eenmaal stroopte O.N.S. de mouwen op en het was Ale de Boer die vanuit een geweldig genomen vrije trap zijn tweede doelpunt van de middag scoorde en O.N.S. behoedde voor een nederlaag.

Zo pakte O.N.S. in blessuretijd nog een verdiend puntje in een rommelige maar ook wel vermakelijke wedstrijd. De ploegen die met O.N.S. onderaan staan in de competitie verspeelden ook allemaal dure punten. Volgende week treft O.N.S. een andere laagvlieger, Spijkenisse. Het is een rechtstreekse degradatiekraker, waarbij O.N.S. absoluut niet mag verliezen om nog verder in de problemen te komen. De stand onderaan de ranglijst na de wedstrijden van vandaag:

13. Harkemase B. 19 8 2 9 26 31-33
14. ONS Sneek 24 7 5 12 26 44-63
15. Capelle 22 5 5 12 20 26-39
16. Spijkenisse 23 3 11 9 20 38-54
17. ACV 21 5 2 14 17 33-53
18. Magreb'90 -4 22 2 3 17 5 20-70