dagboek > overzicht
Dagboek jannewary 2018Bekiek hele maand

13 jannewary om 18:17

ONS pakt meer dan verdiend punt van Jong FC Groningen

Sneek- Op een grijs Zuidersportpark heeft ONS Sneek vanmiddag een meer dan verdiend punt van de Groningen beloften afgesnoept. De jonge Groningers, derde op de ranglijst van de derde divisie, waren in de eerste helft de betere ploeg. De betaald voetballers combineerden er lustig op los en ONS moest alle zeilen bijzetten om niet overlopen te worden. ONS moest zich tevreden stellen met spaarzame kansjes, waarbij die van Arton Musiliu halverwege de eerste helft het grootst was. In de 35ste minuut drukten de Groningers het overwicht uit met een op dat moment verdiend doelpunt. Kasper Oldenburger was de schutter.

Na de thee verscheen Jan Dommerholt voor Tim Oosterbaan en koud in het veld scoorde de ONS buitenspeler met een fantastisch doelpunt de gelijkmaker. ONS kwam steeds beter in de wedstrijd en van het dominant spel van FC Groningen uit de eerste helft was niet veel meer over. De oranjehemden knokten voor elke meter en met een beetje meer geluk ( Patrick Amels miste nog een goede kans) had er misschien ook nog wel een overwinning in gezeten. Met de flair van de onbevangen Dommerholt ( terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd!) werd de tweede helft veel aantrekkelijker voor het koukleumende publiek.

Al met al een terechte uitslag en een prima hervatting van ONS Sneek, dat volgende week een lastige uitwedstrijd wacht tegen Quick Boys dat vanmiddag met 2-4 van ACV in Assen won. ONS staat na het veroverde punt van vanmiddag op een veertiende plaats met 19 punten uit 17 wedstrijden.