dagboek > overzicht
Dagboek maart 2016Bekiek hele maand

26 maart om 18:21

O.N.S. Boso Sneek in halve finale KNVB-beker

O.N.S. heeft zich vanmiddag geplaatst voor de halve finale van de noordelijke amateur KNVB-beker. De Snekers versloegen in een tamelijk armetierige wedstrijd hun kleurgenoten uit de stad Groningen met 3 – 1.

Vooraf een indrukwekkende minuut stilte als eerbetoon aan de donderdag overleden legendarische Johan Cruijff.

Door de overwinning is O.N.S. volgend seizoen verzekerd van deelname aan het grote KNVB toernooi met de bvo’s en dat was vooraf de doelstelling. Niets wees er na acht minuten op dat O.N.S. een moeilijke voetbalmiddag zou krijgen.

Wie anders dan topschutter Yumé Ramos scoorde toen namelijk de 1 -0 al na goed aangeven van Jacob Noordmans. Een slecht verwerkte hoekschop leverde ON Groningen echter via Ezra Schrijver binnen het kwartier de gelijkmaker op.
Na de rust weinig overtuiging en zelfvertrouwen bij O.N.S. en het duurde tot de 79ste minuut voordat Curtey Gonzales de verdiende 2 – 1 liet aantekenen.

Zes minuten voor het laatste fluitsignaal was het dezelfde speler, die dan ook terecht tot man of the match werd gekozen, de 3 – 1 scoorde. Dat gebeurde na een mooie pass van invaller Chris de Wagt op Yumé Ramos, die de bal perfect voor zette.

Dinsdagavond wordt de tegenstander van O.N.S. in de halve Districtsbekerfinale bekend, dan spelen Staphorst en PKC ’83 tegen elkaar. De winnaar van dat duel komt uit tegen de Sneker Topklasser.